Bli kvitt liktornene dine
før de begynner
å gjøre vondt.

LES MER OG KJØP

Bli kvitt liktornene dine før de
begynner å gjøre vondt.

LES MER OG KJØP

Behandle liktornene dine på en enkel måte

Hva er liktorn (liktær)?

Tidligere ble problemet gjerne kalt ”liktå” eller ”liktær”. I dag bruker man som regel begrepet liktorn (#liktorner# i flertall). Navnet antyder at vi har å gjøre med dødt materiale. En liktorn oppstår som regel på lilletåen, men forekommer også på stortåen, mellom tærne (bløt liktorn) og under tredeputen. Altså som regel på kontaktflater mellom fot og sko. Det er kroppens måte å bygge opp beskyttelse mot trykk og slitasje på.

Det bygges gradvis opp et hudlag, og hvis dette får pågå for lenge, dannes det en liktorn (en forhorning med hard kjerne) som på grunn av det ytre trykket presses ned mot de nedre, følsomme hudlagene. Dette er som regel smertefullt. Smerten er nesten alltid så stor at det blir vanskelig å bruke sko og bevege seg normalt.

Hva kommer det av?

Årsaken til liktorn er et langvarig trykk. Trykket kan for eksempel oppstå når man bruker sko som trykker og klemmer på et bestemt punkt. Huden blir da gradvis tykkere på dette punktet og herdes. Hvis trykket fortsetter, presses den herdede huden innover som en torn (pigg). Tornen er en mørk kjerne som har form som en opp ned kjegle, der spissen trykker inn mot smertepunktet.

Hvordan behandlet man liktorner før?

En vanlig anbefaling er å ta et fotbad i 15–20 minutter og deretter file føttene, f.eks. med en fotfil eller pimpstein. Hvis man går til fotpleier, er det ikke uvanlig at man der prøver å skjære bort store deler av liktornen. Etter filing eller bortskjæring anbefales behandling med mykgjørende kremer. Det finnes også produkter for behandling av liktorner, både i form av plaster og gel.

Hva er fordelen ved å la seg behandle med footmender all in one eller footmender all in one diabetic?

Footmender® All in One og Footmender® All in One Diabetic erstatter tidligere behandlingsalternativer for tørre eller harde føtter, liktorner og hælsprekker fordi de behandler alle disse problemene samtidig. Behandlingen blir enkel og rimeligere, og man trenger bare å behandle seg én gang per dag. Man vil merke virkningene i løpet av få dager, ofte allerede etter første behandling.