Behandle forskjellige fotproblemer
med ett og samme produkt.
En gang per dag i en uke.
To pumpetrykk per fot.

LES MER OG KJØP

Behandle forskjellige fotproblemer med
ett og samme produkt. En gang per dag
i en uke. To pumpetrykk per fot.

LES MER OG KJØP

1

Gang per dag

1

Ukes behandling

2

Pumpetrykk per fot

Slik behandler du deg selv med Footmender

En gang per dag

Behandle foten eller føttene dine en gang per dag.

I en uke

Behandles som regel i en uke. Ved alvorlige problemer i opptil tre uker.

To pumpetrykk per fot

Vi anbefaler som hovedregel at man behandler hele foten, selv om man opplever at man har mest problemer med f.eks. hælsprekker eller liktær. Ofte har man flere problemer samtidig, og nesten alltid i kombinasjon med tørre føtter. Masser inn i minst ett minutt, av praktiske grunner helst om kvelden. Etter behandling bør man la produktet tørke helt inn.

Ofte ser man synlige forbedringer allerede etter første behandling. Deretter blir resultatet gradvis enda bedre for hver behandlingsdag. Behandlingsperiodens varighet avhenger av hvor alvorlige plagene er når kuren starter, og hvilken grad av tilheling man tar sikte på. Når du har oppnådd ønsket resultat, anbefaler vi at du går over til vedlikeholdende behandling for å opprettholde det gode resultatet.

Vedlikeholdende behandling

Hvis du har omfattende problemer, bør du starte behandlingen som en kur som beskrevet over, for å få helbredet plagene fullt ut. Når kuren er avsluttet, bør du for å opprettholde det gode resultatet gå over til såkalt vedlikeholdsbehandling. Uten vedlikeholdsbehandling risikerer du at plagene vender gradvis tilbake. Et passende behandlingsintervall er en til to ganger per uke per fot.

Første gang man bruker pumpen

Pump det antall ganger som kreves for at innholdet skal komme ut (som regel 5–10 pumpetrykk).

Hudens oppgave

Hudens oppgave er å beskytte underliggende vev mot ytre påvirkning. Overhuden er den ytterste, synlige delen av huden og fungerer som kroppens skjold.   Overhuden inneholder celler som produserer keratin, et svovelholdig og fiberrikt protein som gjør overhuden sterk og motstandsdyktig mot slitasje. I overhuden dannes det stadig nye celler som inneholder keratin, og disse presses langsomt opp mot hudoverflaten. Jo nærmere overflaten de kommer, desto flatere blir de, og til slutt dør de. De døde cellene blir liggende som et beskyttende lag oppå huden til de erstattes av nye celler nedenfra og faller av. Denne prosessen tar gjennomsnittlig 3–4 uker. Hvor tykk overhuden er, kommer an på hvor på kroppen den befinner seg. Hudflater som utsettes for mye slitasje.

Hvordan oppstår problemet, og hva er årsaken?

Når den naturlige utskiftingen av celler på en eller annen måte forstyrres, klarer ikke huden å støte bort de døde hudcellene, og da danner de etter hvert et hardt lag. Dermed blir huden tørr, og det oppstår forhorning, som i sin tur kan gi smertefulle sprekker eller liktorner.

Det er flere faktorer som påvirker forekomsten av fotproblemer, blant annet når vi utsetter føttene for friksjon og trykk. Det kan for eksempel skyldes at man bruker sko som trykker eller klemmer på et visst punkt, eller at man belaster føttene ved å stå i lengre perioder. Hvis man driver med idretter som tennis, badminton, løping, innebandy, fotball eller liknende, kan man ofte problemer få med føttene.